O nas

Pesniška olimpijada je projekt, rojen leta 2000 s pomočjo Kluba Koroških Študentov, JSKD OI Dravograd in Zveze kulturnih društev Dravograd. Zasnovan je na dvodnevnih pesniških delavnicah, literarnem nastopu in predvsem druženju, spoznavanju in kaljenju najboljših avtorjev s priznanimi in uveljavljenimi pesniki – mentorji delavnic.

Namenjena je dijakom in študentom, ki pišejo poezijo in si želijo obogatiti svoje znanje o umetnosti pisanja literarnih del, se seznaniti z različnimi tehnikami in slogi pisanja, se družiti z mladimi ustvarjalci, z njimi deliti pesniški navdih, se postaviti v vlogo poslušalca in ovrednotiti svoje pesmi in pesmi drugih ter se predstaviti javnosti.

Z nami so skozi leta delili pesniške užitke priznani mentorji – pesniki in pisatelji: Marjan Mauko, Artur Štern, Andrej Makuc, Marija Kolar, Mitja Čander, Jurij Hudolin, Robert Titan Felix, Marjan Pungartnik, Uroš Zupan, Ivo Stropnik, Zoran Pevec, Gašper Bivšek, Matjaž Pikalo, Barbara Korun, Cvetka Bevc, Ervin Fritz, David Bedrač, Aljoša Harlamov in mnogi drugi. Na plan so potegnili najbolj skrite in talentirane ustvarjalce, ki jih danes že najdemo na knjižnih policah. Med njimi so tudi Gregor Lozar, Jan Šmarčan, Lučka Zorko, Jasmina Cigrovski, Gašper Bivšek, Tjaša Razdevšek, Maja Visinski Andrejc, Barbara Žvirc, Ana Pisar, Tanja Ahlin, Primož Karnar, Lucija Mlinarič, Rok Vahter, Anamarija Cemič, Patrik Holz, Urška Kramberger, Natalija Milovanović, Julija Ovsec, Žiga Hren, Sara Fabjan in drugi, ki so bili izbrani za najboljše avtorje Pesniških olimpijad.

Vsako leto se en vikend v novembru družimo v prelepem Dvorcu Bukovje, kjer se prepustimo novim pesniškim usmeritvam, hranimo muze, iščemo navdih, ustvarjamo spomine in delimo izkušnje.

Pesniška olimpijada
Bukovje 13
2370 Dravograd

Tel: 051 634 961

E-pošta: barbara.zvirc@hotmail.com

Partnerji Pesniške olimpijade

© 2018 Spletna agencija Si-TEAM - Digitalni marketing