Blog

Še pred našim olimpijskim vikendom - povabilo na Urško 2015

Ja, ja, bolj se približuje november in z njim naš olimpijski vikend, bolj postajam navdušena nad sprehodi v nostalgična prejšnja leta. Sploh v tem času, ko so se pripravljale vsebine za našo spletno stran. Nič posebnega ni drugače november, če odštejemo pesnikovanje, pa vendar prinese vonj po spominih. In če se pred njim zgodi še kaj navdihujočega, kot je bilo že toliko slovenjegraških Uršk (Festival mlade literature Urška) ,se  še toliko bolj zatrese spominska plošča. Tudi letošnja Urška, ki se obeta naslednji petek, 16.10.2015, bo, verjamem, še bolj zabrenkala na stare strune, pritisnila na prave gumbe in požgečkala po podplatih ... 

Pravi naval nostalgije. Iz predala sem že pripravila zgoščenko uglasbene Urškine poezije (z 10. Urške leta 2011), ki poleg melodij Franc'n'Roses in Matalaje skriva tudi par Andrejevih in Borutovih. Ofakovih in Morijevih. Vrhunskih. Tako se bodo spet vrtele. Na računalniku, telefonu, v avtu, v micenih slušalkah iPoda. Ker če si slučajno zaželim poslušanja na stopnicah do mamine turške kave, sprehodu do knjižnice, čakanju na tehnični pregled avta, v trgovini na oddelku časopisov ali čokoladnih dobrot - morajo biti na dosegu roke. Amen. S sabo prinašajo brleče sveče literarnih večerov, dotike v zadnjih vrstah, rumenega Megana, rdečico na vetrobranskem steklu, polnočne pobege, kokto in Daneta Zajca, razbrazdano dvojino, čaj terapije pri ljubi moji, dolge vožnje v Ljubljano, neštete popisane strani (zvezkov, papirnatih serviet, virtualnega papirja, računov ...), črne ptice, razsvetljenje ... Tople in hladne živčne dregljaje. V spomin, v srce, v kožo. V že zdavnaj preživele trenutke, ki so mimogrede pustili stopinje, dali navdih, zaprli okna in odprli vrata. In zdaj je točno tako kot mora biti. Nobena skrivnost ni, preprost učinek metulja. Morje vprašanj pripelje do spoznanja, da se vse zgodi z razlogom. Vedno. In tako bo tudi tokrat. Zato imam rada nostalgijo. Še posebej tako, ki da zagon, pretvori misli v besede in ljube moje še globje odtisne na stene srca. Neskončno.

Za vrisk v preteklost in kažipot v prihodnje napade nostalgije se bom sama 16.10.2015 definitivno odpravila na dozo uršljanske poezije. Če premami tudi vas, so tukaj podrobnejše informacije. 

 

 

Pesniška olimpijada
Bukovje 13
2370 Dravograd

Tel: 051 634 961

E-pošta: barbara.zvirc@hotmail.com

Partnerji Pesniške olimpijade

© 2018 Spletna agencija Si-TEAM - Digitalni marketing