Razpisi

5. #fotopoezija

Razpis


JSKD OI DRAVOGRAD in KMKC Kompleks v sodelovanju z Javnim zavodom Dravit in ZKD

V OKVIRU 20. PESNIŠKE OLIMPIJADE

RAZPISUJE 5. #FOTOPOEZIJA


PREDMET RAZPISA

Fotografski natečaj je del projekta Pesniška olimpijada, ki letos poteka že 20. leto zapored. Natečaj traja od 16. 5. 2019 do 20. 6. 2019, mladim pa omogoča, da se skozi umetniško ustvarjanje aktivno vključijo v promocijo literature, še posebej pesništva, in kulturnega preživljanja prostega časa.

 

TEMA NATEČAJA

Tema fotografskega natečaja je »POEZIJA OKOLI NAS«. Fotografija naj, lahko tudi čisto metaforično, ponazarja tematiko, pri čemer naj poskusi avtor v fotografijo čim bolj svojstveno in inovativno zajeti različne interpretacije poezije.

 

POGOJI ZA PRIJAVO

V natečaju lahko sodelujejo dijaki in študenti s statusom. Vsak avtor lahko sodeluje z eno fotografijo.

Fotografijo avtorji pošljejo po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Elektronsko sporočilo naj vsebuje:

  • - naslov in krajši opis fotografije,
  • - ime in priimek avtorja ter njegovi rojstni podatki,
  • - ime srednje šole oz. fakultete, ki jo obiskuje,
  • - elektronski naslov avtorja in
  • - stalni oz. začasni naslov avtorja.

Fotografije se sprejemajo samo v digitalni obliki in v formatu jpeg (do 3000px po daljši stranici in do 5MB velikosti). Zadnji rok za pošiljanje fotografij je četrtek, 20. junij 2019, do polnoči.

Sodelavci projekta Pesniška olimpijada (v nadaljevanju: organizator), člani strokovne komisije natečaja ter ožji družinski člani navedenih oseb v natečaju ne morejo sodelovati.

Fotografije, ki ne bodo izpolnjevale naštetih pogojev, bodo izključene iz natečaja.

 

IZBOR NAGRAJENCEV IN NAGRADE

Pesem, opremljeno z imenom in priimkom, naj učenci (s pomočjo staršev ali učiteljev) skupaj z izpolnjeno prijavnico pošljejo najkasneje do ponedeljka, 29. oktobra 2018, na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., s pripisom »8. MLADA PESNIŠKA OLIMPIJADA«.

Vse prispele fotografije bo pregledala ter ocenila žirija, ki bo imenovana tekom natečaja, sestavljena pa bo iz sodelavcev projekta Pesniška olimpijada in najmanj enega fotografa.

Fotografije bo komisija ocenjevala glede na tehnično dovršenost, izvirnost in vsebinsko povezanost s temo natečaja. Izbrane fotografije bodo objavljene v zborniku, ki ga pripravljamo v počastitev 20. obletnice projekta Pesniška olimpijada. Izid zbornika je načrtovan v oktobru, najkasneje v novembru 2019.

Razglasitev rezultatov natečaja bo objavljena na Facebook in spletni strani Pesniške olimpijade, nagrajenci pa bodo o rezultatih obveščeni tudi preko elektronskih naslovov.

Avtorji izbranih fotografij bodo prejeli 3 izvode zbornika in knjižno nagrado, povabljeni pa bodo tudi na predstavitev zbornika in na literarni večer ob praznovanju 20. obletnice.

 

AVTORSKE PRAVICE

Avtorji jamčijo, da so fotografije, s katerimi sodelujejo v natečaju, njihova avtorska dela. Avtorji zadržijo avtorske pravice za predložena dela. Pred objavo fotografij bodo izbrani avtorji podpisali obrazec GDPR za privolitev obdelave osebnih podatkov in objave fotografij na spletnih straneh organizatorja ter v medijskih objavah v času natečaja in po njegovem izteku.


Vodja projekta Pesniška olimpijada
Barbara Žvirc
(051 634 961)

 

Vodja JSKD OI DRAVOGRAD
Robert Preglau

 

Dravograd, 16. maj 2019

Pesniška olimpijada
Bukovje 13
2370 Dravograd

Tel: 051 634 961

E-pošta: barbara@pesniska-olimpijada.si

Partnerji Pesniške olimpijade

© 2018 Spletna agencija Si-TEAM - Digitalni marketing