Razpisi

8. Mlada pesniška olimpijada

Razpis in prijavnica

Prijavnica


JSKD OI DRAVOGRAD v sodelovanju z Javnim zavodom Dravit in ZKD

V OKVIRU 19. PESNIŠKE OLIMPIJADE

RAZPISUJE 8. NATEČAJ OTROŠKE POEZIJE

Natečaj je namenjen promociji poezije in širjenju literarne kulture med osnovnošolci. Cilj natečaja je mlado poezijo predstaviti širši javnosti.


PREDMET RAZPISA

Sodelujejo lahko vsi osnovnošolci od 1. do 9. razreda, ki se z ENO (1) avtorsko pesmijo, napisano v slovenskem jeziku, prijavijo na natečaj in izpolnjujejo pogoje za prijavo. Natečaj je razdeljen v 3 starostne kategorije

  1. kategorija: učenci od 1. do 3. razreda OŠ
  2. kategorija: učenci od 4. do 6. razreda OŠ
  3. kategorija: učenci od 7. do 9. razreda OŠ

 

TEMA NATEČAJA

»SANJAM«

Pesem naj čim bolj metaforično ponazarja tematiko. Učenci naj svojstveno in inovativno opišejo in z besedami oziroma metaforami orišejo svoje sanje – mlajši lahko dobesedno tisto, kar se jim je sanjalo, starejši pa mogoče v prenesenem pomenu npr. sanje o tem, da postanejo učitelji, astronavti, da zmagajo na olimpijskih igrah, da odkrijejo zdravilo proti neki bolezni ...

V današnjem svetu se na sanje, ki smo jih imeli kot otroci, velikokrat pozablja. Zmeraj večkrat slišimo, da naj ne sanjamo, da naj se raje učimo, delamo … Ampak vse velike stvari so se zgodile/dosegle tako, da je bil na začetku nekdo, ki je imel sanje …Resda se sanje ne uresničijo kar same od sebe, da je za njihovo uresničitev potrebnega veliko odrekanja in garanja. Res pa je tudi, da je treba nekje začeti …

 

POGOJI ZA PRIJAVO

Avtor pesmi mora biti osnovnošolec, pesem pa mora biti napisana v slovenskem jeziku.

  • Naslov pesmi je prepuščen avtorju. Učenci se lahko zgledujejo po pesmih otroških avtorjev, ki so ali še pišejo o podobni tematiki, vendar pesmi ne smejo vsebovati istih verzov ali celo celih delov pesmi.
  • Pesem naj bo napisana in shranjena v programu Word, pisava Times New Roman, velikost črk 12 in opremljena z imenom in priimkom učenca ter podatki o osnovni šoli in razredu.
  • Pri pošiljanju pesmi več avtorjev v enem dokumentu mora biti vsaka pesem na svoji strani, opremljena z imenom in priimkom ter razredom, ki ga učenec obiskuje.
  • Prijave, ki ne bodo zadostile vsem pogojem, bodo izločene iz natečaja.

Strokovna žirija, ki jo bo izbral organizator, bo najizrazitejše tri (3) avtorje iz vsake kategorije nagradila s knjižno nagrado in priznanjem, povabljeni pa bodo tudi na zaključno prireditev 19. Pesniške olimpijade, ki bo v soboto, 17. novembra 2018, zvečer v Dvorcu Bukovje, v Dravogradu, kjer bodo lahko svojo pesem predstavili občinstvu.

 

PRIJAVA

Pesem, opremljeno z imenom in priimkom, naj učenci (s pomočjo staršev ali učiteljev) skupaj z izpolnjeno prijavnico pošljejo najkasneje do ponedeljka, 29. oktobra 2018, na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., s pripisom »8. MLADA PESNIŠKA OLIMPIJADA«.

O rezultatih natečaja, podelitvi nagrad in ostalih podrobnostih bodo udeleženci (njihovi starši ali učitelji) po elektronski pošti obveščeni najkasneje do srede, 7. novembra 2018.


Vodja projekta Pesniška olimpijada
Barbara Žvirc
(051 634 961)

 

Vodja JSKD OI DRAVOGRAD
Robert Preglau

 

Dravograd, 24. september 2018

Pesniška olimpijada
Bukovje 13
2370 Dravograd

Tel: 051 634 961

E-pošta: barbara@pesniska-olimpijada.si

Partnerji Pesniške olimpijade

© 2018 Spletna agencija Si-TEAM - Digitalni marketing