18. Pesniška olimpijada

Razpis in prijavnica


JSKD OI DRAVOGRAD IN KLUB KOROŠKIH ŠTUDENTOV v sodelovanju z Javnim zavodom Dravit in ZKD RAZPISUJETA

18. Pesniško olimpijado 2017.

 

RAZPISNI POGOJI

- Srečanje je namenjeno dijakom in študentom s statusom (ob prihodu bodo izbrani kandidati priložili veljavno potrdilo o vpisu).
- Kandidati naj organizatorju po elektronski pošti pošljejo izpolnjene prijavnice in v vpogled priložijo deset (10) svojih pesmi.
- Pesmi naj bodo napisane in shranjene v programu Word, vsaka na svoji strani ter vsaka opremljena z imenom in priimkom.
- Izbor snovi, tem in motivov pesniškega snovanja je docela v avtorjevi domeni.


NAGRADE

Žirija bo najizrazitejšega avtorja nagradila s kotizacijo za Literarno šolo 2018 (JSKD), z organizacijo literarnega večera, z (najmanj) eno tiskano in/ali spletno objavo njegovih pesmi ter s knjižno nagrado, s katero bodo nagrajeni tudi vsi udeleženci 18. Pesniške olimpijade.

DELAVNICE in BIVANJE

Za vse izbrane kandidate bodo organizirane pesniške delavnice, literarni nastop, prehrana in prenočišče.

Simbolična kotizacija znaša 20€ ter se povrne s podelitvijo knjižne nagrade.
Kotizacija se poravna na mestu dogodka.

Robni pogoji
Prijave, ki ne bodo zadostile vsem pogojem, bodo izločene iz natečaja.
Organizator si v primeru večjega števila prijav pridržuje pravico do izbora udeležencev na osnovi strokovne ocene poslanega pesniškega dela.
Organizator si pridržuje pravico do kasnejše spremembe programa zaradi morebitnih tehničnih ali drugih tehtnih razlogov.

 

PRIJAVA

Prijavnico in izbor pesmi naj kandidati pošljejo najkasneje do nedelje, 22. oktobra 2017, na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., s pripisom »18. PESNIŠKA OLIMPIJADA«.
O izboru, programu in mentorjih delavnic bodo kandidati po elektronski pošti obveščeni najkasneje do ponedeljka, 30. oktobra 2017.

 

Vodja projekta Pesniška olimpijada
Barbara Žvirc
(051 634 961)

Vodja JSKD OI DRAVOGRAD
Robert Preglau

Dravograd, 22. september 2017

Partnerji Pesniške olimpijade